Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Moro.

Tässä puuhastellessa muutamat ihmiset on kysässeet "Kuka on Aleksi Peltomäki ?" mies yrityksen APYachting Oy takana.
Joten ajattelin että ehkä lyhyt esittely on tarpeen.

 

Innostukseni veneisiin tulee lapsuudesta. Kuten moni muukin vartuin vesistön lähellä. Joten lapsena leikimme veneillä, rakensimme lauttoja, sahattiin jäästä lauttoja ja rakenneltiin veneiden pienoismalleja. Ja välillä kastuttiin kunnolla.

 

Opiskelin elektroniikkaa ja tietokone tekniikkaa ja aloitin työelämän tietoliikenne alalla. Tietoliikenne hommia tuli tehtyä yhteensä 22 vuotta ja ne veivät pojan maailmalle 44 eri maahan. Pääsin tutustuun ihmisiin erilaisista olosuhteista ja näin monta hotelli huonetta. 
Ja joskus harvoin sain aikaseksi hieman vapaa aikaa kulkea rannoilla tai vuokrata veneen viikonlopuksi. Tuli käytyä hienoissa veneily paikoissa kuten Sydney, Rio, Nizza, Seattle.

 

Vapaa ajat kotona kului omien veneiden parissa korjailemalla ja purjehtimalla yli 10 vuoden ajan. Tuli opeteltua kaarien korjausta, laudan vaihtoa, laipioiden tekoa, veneen sisustan valmistusta, rikausta ja veneiden moottoreiden tekniikkaa. Erilaisten teknisten ongelmien ratkominen oli kivaa. Moottoripää kun olen. Ja aloitin myös omien osien valmistuksen sen sijaan että ostaisin tavarat aina kaupasta.

Opiskelin navigointia ja suoritin tutkinnot saaristolaivuri, rannikkolaivuri, VHF Radio, CEVNI ja hyviveneen päällikön pätevyydelle. Kansainvälinen lupakirjakin tuli hommattua. Opettelin tutkan käyttöä ja muita merimiestaitoja.

Veneet on olleet rannikolla ja saaristossa vaikka asunkin Tampereella. Matka on ajoittain hiukan haastava mutta lyhyet Suomen kesät on koitettu viettää paattien kimpussa ja purjehtien rannikolla ja saaristossa. Pisin purjehdus toistaiseksi on ollut Tukholmaan. Huomasin nauttivani rauhallisesta purjehduksesta tutkimalla saaristoa ja paikkoja väylien ulkopuolella. Yöpyen siellä missä näkee tähdet ja ainoat äänet on aaltojen ja lintujen äänet. 

Alla muutama kuva veneistäni.

 
Nordisk kryssare Ellida 1930


Havskryssare Matilda 1946

Ajat muuttuu. Joten ryhdyin suunnitteleen pystynkö jollain keinolla luomaan harrastuksesta työn. Ja sen tuloksena muutaman vuoden funtsinnan jälkeen APYachting Oy perustettiin 2012. Nyt 2017 tulee siis 5 vuotta yritystoimintaa täyteen.

Nyt minulla on mahdollisuus tavata uusia mukavia ihmisiä jotka jakavat kiinostukseni veneilyyn ja perinteiseen merenkulkuun.
Toivottavasti tapaan monia teistä tulevaisuudessa...

Terveisin
Aleksi

 

Free Joomla! template by L.THEME